Yogaresa till Gotland 11-17 september 2023

Vi behöver inte resa långt för att få uppleva vackra stränder och närheten till havet. Gotland är vårt svenska paradis med Greklands karghet och blågröna hav, med Afrikas savanner och Karibiens tropiska stränder och såklart unikt för Gotland klapperstensfält med raukar. Kombinera en Gotlandsupplevelse med yoga; vackra naturupplevelser, avslappning och tid för återhämtning och uppladdning inför den kommande hösten och vintern.

Vi bor en mil norr om Visby på Villa Salthamn i en 70-talsvilla i tre plan med havsutsikt och vackra solnedgångar. Vi har huset för oss själva och känslan blir att vara i ett hem med goda vänner. I huset finns inomhuspool, bastu, flera allrum, biljardbord, massagerum och det är en fem minuters promenad till havet. Salthamn värnar om naturen och strävar efter att leva efter permakulturens principer.

Kursen innehåller morgonpromenad längs stranden i soluppgången eller ett tidigt morgondopp i havet/poolen, morgonyoga (asana, fysiska övningar och pranayama, andningsövningar) följt av brunchbuffé då du även kan packa en liten utflyktsmatsäck om du vill.

Efter det är det fri tid att göra utflykter eller vandringar i närområdet. Det är gångavstånd till Lummelundagrottan och Krusmyntagården med omgivande strandnära skogar eller att bara vandra längs stranden är en fantastisk upplevelse. Om du kommer med bil är det nära till andra vackra vandringsleder längs stränder, skogar eller gotländska ängen. Eller du kanske vill uppleva Visby med dess vackra sagolika charm.

Under sen eftermiddag fortsätter vi med Yoga Nidra (djupavslappning), meditation och kortare föredrag om olika aspekter av yoga. Efter middagen, under den Gyllene timmen, eller skymningstimmen, har vi meditation i solnedgången. Och vi avslutar kvällen med meditation eller mantrasång.

Praktisk info & anmälan

Tider: Kursen startar måndag 11 september kl. 17 incheckning från kl. 15. Vi avslutar 17 september vid 11-tiden.
Båttider med Destination Gotland:
Info kommer till våren
Pris: 9.800 kr (inkl. kost och logi).
Betalinfo: Anmälningsavgift 2.500:- betalas när du fått svar från oss att du har en plats på kursen. Den är inte återbetalningsbar. Resterande avgift betalas senast 1 augusti. Efter 1 augusti sker återbetalning endast vid inställd kurs.
Vid sjukdom
Skulle du ha oturen att bli sjuk så kolla med ditt försäkringsbolag om du har något skydd där, till exempel via hemförsäkringen. Vissa försäkringsbolag ger dig ersättning för förlorad avgift vid uppvisandet av ett läkarintyg.

Om din försäkring inte gäller så kan du, mot uppvisande av sjukintyg, få ha kursavgiften (minus anmälningsavgiften) innestående att använda hos Lavandula Yogaskola inom ett år.

Vid anmälan efter 1 augusti behöver avbokning ske inom 24 timmar, efter det gäller ovanstående.
Kursledare: Swami Maitreyi och Lena Jayatma
Boende: tvåbäddsrum, några enkelrum kan erbjudas vid särskilda behov. Tilläggspris för enkelrum: 1200:-.
Lakan och handukar finns.
Vi serverar vegetarisk mat.

Anmälan

  • Kom ihåg att kryssa i att du inte är en robot annars går inte anmälan iväg.