Yogaresa till Gotland 11-17 september 2023
Yoga & Ayurveda

Vi behöver inte resa långt för att få uppleva vackra stränder och närheten till havet. Gotland är vårt svenska paradis med Greklands karghet och blågröna hav, med Afrikas savanner och Karibiens tropiska stränder och såklart unikt för Gotland klapperstensfält med raukar. Kombinera en Gotlandsupplevelse med yoga; vackra naturupplevelser, avslappning och tid för återhämtning och uppladdning inför den kommande hösten och vintern.

Vi bor en mil norr om Visby på Villa Salthamn i en 70-talsvilla i tre plan med havsutsikt och vackra solnedgångar. Vi har huset för oss själva och känslan av att vara i ett hem med goda vänner infinner sig. I huset finns inomhuspool, bastu, flera allrum, biljardbord, massagerum och det är fem minuter ner till havet. Salthamn värnar om naturen och strävar efter att leva efter permakulturens principer.

Kursen innehåller: morgonyoga (asana, fysiska övningar och pranayama, andningsövningar) följt av brunchbuffé då du även kan packa en liten utflyktsmatsäck om du vill.

Efter det är det fri tid att göra utflykter, vandringar i närområdet, få ayurvediska massagebehandlingar, basta eller vila.

Det är gångavstånd till Lummelundagrottan och Krusmyntagården med omgivande strandnära skogar eller att bara vandra längs stranden är en fantastisk upplevelse. Om du kommer med bil är det nära till andra vackra vandringsleder längs stränder, skogar eller gotländska ängen. Eller du kanske vill uppleva Visby med dess vackra sagolika charm.

Under sen eftermiddag fortsätter vi med Yoga Nidra (djupavslappning), meditation och kortare föredrag om olika aspekter av yoga och ayurveda. Efter middagen, under den Gyllene timmen, eller skymningstimmen, är det en upplevelse att promenera längs med stranden. Vi avslutar kvällen med mantrameditation.

Varmt välkommen att uppleva Gotland, yoga och ayurveda.

Ayurveda
Ayurveda är ett av världens äldsta holistiska medicinska system som har sitt ursprung i Indien för ca 5000 år sedan. Det är en läkekonst om hur människan kan uppnå ett liv med god hälsa i balans som inbegriper kropp, sinne och själ. Under den här veckan får du möjligheten att ta ayurvediska massagebehandlingar till förmånliga priser.

Behandlingar och priser:
Abhyanga
Abhyanga är en mycket behaglig helkroppsmassage med uppvärmd olja.
Kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar kroppen från slaggprodukter. Massagen är speciellt välgörande vid vata-obalanser.
70 min - 580:-

Marma
Marmapunkter är platser där kropp och sinne som livligast kommunicerar med varandra och som står i förbindelse med andra delar av kroppen. Stress och orenheter sätter sig i dessa punkter. Under behandlingen stimuleras dessa punkter med speciellt utvalda eteriska oljor som masseras in med en uppmärksam närvaro och en mycket lätt beröring. Det är djupt avslappnande och balanserande för såväl sinne som kropp. Behandlingen stimulerar kroppens egna självläkningsprocess.
30 min - 350:-
60 min - 500:-

Abhyanga 60 min + marma 30 min - 780:-

Praktisk info & anmälan

Tider: Kursen startar måndag 11 september kl. 17 incheckning från kl. 15. Vi avslutar 17 september vid 11-tiden.
Båttider med Destination Gotland:
Info kommer till våren
Pris: 9.800 kr (inkl. kost och logi).
Anmälan senast: 1 augusti
Betalinfo: Anmälningsavgift 2.500:- betalas när du fått svar att du har en plats på kursen. Den är inte återbetalningsbar. Resterande avgift betalas senast 1 augusti. Efter 1 augusti sker återbetalning endast vid inställd kurs.
Vid sjukdom
Skulle du ha oturen att bli sjuk så kolla med ditt försäkringsbolag om du har något skydd där, till exempel via hemförsäkringen. Vissa försäkringsbolag ger dig ersättning för förlorad avgift vid uppvisandet av ett läkarintyg.

Om din försäkring inte gäller så kan du, mot uppvisande av sjukintyg, få ha kursavgiften (minus anmälningsavgiften) innestående att använda hos Lavandula Yogaskola inom ett år.

Vid anmälan efter 1 augusti behöver avbokning ske inom 24 timmar, efter det gäller ovanstående.
Kursledare: Lena Jayatma
Massageterapeut: Eli Cisneros Setterwall
Boende: tvåbäddsrum, några enkelrum kan erbjudas vid särskilda behov. Tilläggspris för enkelrum: 1200:-.
Lakan och handdukar ingår i priset.
I köket har vi Karin som lagar vegetarisk mat åt oss.

Anmälan

  • Kom ihåg att kryssa i att du inte är en robot annars går inte anmälan iväg.