"Any effort in the direction of yoga never goes in vain; even a little yogic practice will bear fruit… Even a little practice for a short period will give more strength, more peace, more joy and more knowledge."
-Swami Sivananda

Yogakurser april, maj, juni

I kurserna ingår: asana – kroppsövningar, pranayama – andningteknik, yoga nidra, sittande meditation
Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Yogakvällar - Yoga nidra & Meditation - Yoga Intensiv - Anmälan

Yogakvällar i april & juni
Dessa kvällar får du lära dig program att använda i vardagen. Varje yogakväll har ett tema. Du får med dig ett papper hem med teknikerna beskrivna så du kan fortsätta själv hemma.

Hantera stress & högt blodtryck - måndag 20 april & 8 juni - kl. 18.20
Mjuka och stressreducerande tekniker för att varva ner i både kropp och sinne. Det finns flera tekniker i yoga som visat sig kunna sänka högt blodtryck när de används regelbundet.

Styrka & balans - tisdag 21 april & 9 juni - kl. 18-20
Med hjälp av yoga kan vi skapa balans och styrka i kropp och sinne. Denna kväll utför vi lite mer belastande asanas (kroppsrörelser och positioner).

Hälsosam sömn & djup andning – måndag 27 april – kl. 18-20
Många har problem med sömnen och yoga har flera bra tekniker för att hjälpa kropp och sinne att komma till ro för att kunna sova djupt.
Djup och avslappnad andning lugnar ett stressat sinne, ökar tillförseln av syre till cellerna samt ökar endorfinhalten i blodet.

Smidighet – tisdag 28 april – kl. 18-20
Du får lära dig asanas (kroppsrörelser & positioner) som utförs långsamt för att öka avslappning i musklerna och smörja lederna.

Pris: 200:- per kväll

Yoga nidra & Meditation 4-6 maj - Vila dig i form
Yoga nidra löser upp såväl fysiska som mentala och emotionella spänningar.
Ett av målen med Yoga Nidra är att försätta kroppen i djup sömn men samtidigt bibehålla sinnet vaket och uppmärksamt. Under detta avslappnade tillstånd får vi tillgång till inre resurser som annars kan vara svåra att nå.

Meditation är ett tillstånd av rent varande, en upplevelse där vi känner oss fullt närvarande i detta nu med hela vårt varande. Yoga menar att vi med hjälp av tekniker kan träna oss i att vara i detta tillstånd oftare och så småningom bli ett naturligt tillstånd.

4-6 maj, måndag-onsdag kl. 17-17.40
Pris: 400:-, i mån av plats 150:- enstaka kvällar.
Alla kan delta i kursen. Inga förkunskaper krävs.

Yoga Intensiv - 4-6 maj - Allmänt välbefinnande
Praktisera yoga flera kvällar på raken. Det här är ett tillfälle för dig att komma i djupare kontakt med yogan och kanske inspireras till att börja praktisera yoga varje dag. I kursen ingår: asana – kroppsövningar, pranayama – andningteknik, Satyananda yoga nidra – djupavslappning och sittande meditation.

måndag-onsdag kl. 18-20.
Pris: 600:-, i mån av plats 200:- enstaka kvällar.
Alla kan delta i kursen. Inga förkunskaper krävs.

Anmälan

Kryssa i vilka kvällar & kurser du vill delta i. Anmälan senast en vecka innan.

För mer info om hur vi behandlar dina uppgifter läs här