Hjärtats rymd, Mantra, Yantra, Havan & Kirtan

Swami Maitreyi - 12-13 september

Genom yogan kan vi lära oss att leva ett mer glädjefyllt, avspänt, harmoniskt och kreativt liv. Yoga är inte bara att göra yogaövningar en gång i veckan eller en halvtimme varje dag men att använda de olika yogaövningarna och verktygen i vardagen och börja att leva yoga, inte bara öva yoga. Genom yogan lär vi oss att hitta den inre glädjen som sedan blir ett spontant uttryck i vårt umgänge, tankar, känslor och beteende.

Workshops
Delta i en av dessa eller alla
Lördag  kl 10-14 – Hridaykash dharana (Hjärtats rymd) workshop
Lördag  kl 16-18 – Havan workshop
Söndag  kl 16-17.30 – Föreläsning

Hridyakash Dharana - hjärtats meditation, att komma i kontakt med våra djupt liggande känslor, att lära oss att hantera de svåra känslorna och plocka fram och uttrycka de ljusa, lätta, positiva och glädjefyllda.

Mantra, yantra och havan - att fördjupa vår förståelse och upplevelse av mantra genom teori, meditation, mantra repetition, chanting och kirtan. Du får lära dig att göra en enklare variant av havan, eld-ceremoni, som du kan använda hemma.

Föreläsning på Yogans historia. Det finns så många olika skolor och traditioner idag. Swami Maitreyi berättar var vi (Satyananda Yoga) har våra rötter och hur yogan har vuxit fram till var vi är idag.

Swami Maitreyi

Swami Maitreyi började praktisera Yoga i Uppsala på Uppsala Yogaskola 1985. Hon gick den första yogalärarutbildningen ledd av Swami Omananda och Swami Nirvikalpananda och undervisade på skolorna i Uppsala och Stockholm. 1992 åkte hon till Bihar School of Yoga för att delta i en 6 månaders Sannyaskurs under ledning av Swami Niranjanananda. Under de 6 månaderna bestämde hon sig för att leva ett liv som sannyas och dedikera sitt liv till yoga och sannyas. De senaste 10 åren har hon levt och verkat i Colombia och har hållit kurser och seminarier i stora delar av Sydamerika.

Praktisk info:
Plats: Lavandula Yogaskola i Katrineholm
Kursledare: Swami Maitreyi

Anmälan

  • Kom ihåg att kryssa i att du inte är en robot annars går inte anmälan iväg.