Bhakti Yoga - vetenskapen om känslor

Yoga Retreat med Swami Maitreyi - 13-16 maj

Känslor är energi. Enligt yoga så är det samma energi (prana) i hat och kärlek, sorg och glädje och i alla andra känslor. Skillnaden är hur vi använder och riktar energin. Bhaktiyoga är vetenskapen om hur vi kan rikta energin i en positiv och konstruktiv riktning och låta känslor som medkänsla, förlåtelse, glädje, förståelse och förnöjsamhet att komma till uttryck i vår personlighet.

"People do not have to be told how to develop their feelings. They only have to be taught how to direct their feelings. Only the channelling of feeling is required. Bhakti is absolutely natural for everyone. All one has to do is just change the direction of the flow. The same feeling which was running towards jealousy, anger, greed and passion has to be redirected, and then it becomes bhakti." —Swami Satyananda Saraswati

Syftet med bhaktiyoga är att skapa en brygga mellan det lägre och högre jaget och att vara i kontakt med det som är positivt i en själv. Bhaktiyoga leder till en inre transformation som får personligheten att blomma.

Under den här kursen kommer vårt fokus vara att utveckla bhaktiyoga. Vi kommer att använda olika verktyg såsom upprepning av mantra, meditationsövningar, yogiska yamas och niyamas (förhållningssätt och uttryck) men även asana, pranayama och djupavslappning. Vi går igenom de nio stegen i bhaktiyoga och hur vi använder de yogiska yamas och niyamas i relation med bhaktiyoga.

"Yamas and niyamas are expressions, behaviours and con­ditionings to fill the mind with positivity and inspiration. Yamas reach inside and change you from within, while niyamas are the external actions that you perform to experience the positive change internally." —Swami Niranjanananda Saraswati
 

Karmayoga & fri tid
På en retreat på kursgården har vi alltid möjlighet att också utföra karmayoga. Är vädret vacker får du också under denna kurs den möjligheten. På fredag & lördag eftermiddag erbjuds du möjligheten att tillbringa tiden på ett torp på Sörmländska landsbygden, strax utanför Katrineholm, där du kan välja att utföra karmayoga en viss del av tiden, eller använda tiden till att promenera, bada eller vila.

Är vädret vackert stannar vi kvar på torpet och har eftermiddagsklassen kl. 16-18 där. Har du inte varit där under den fria tiden sker hämtning och samåkning sker från Yogaskolan.

Vi erbjuder enkel lunch fredag & lördag för den som vill för 50:-.


 

Swami Maitreyi

Swami Maitreyi började praktisera Yoga i Uppsala på Uppsala Yogaskola 1985. Hon gick den första yogalärarutbildningen ledd av Swami Omananda och Swami Nirvikalpananda och undervisade på skolorna i Uppsala och Stockholm. 1992 åkte hon till Bihar School of Yoga för att delta i en 6 månaders Sannyaskurs under ledning av Swami Niranjanananda. Under de 6 månaderna bestämde hon sig för att leva ett liv som sannyas och dedikera sitt liv till yoga och sannyas. De senaste 10 åren har hon levt och verkat i Colombia och har hållit kurser och seminarier i stora delar av Sydamerika.
Swami Maitreyi är mycket dedikerad den yogiska livsstilen. Hennes undervisning präglas av hennes ödmjukhet och vänlighet. En kurs med henne är mycket inspirerande.

Praktisk info:
Plats: Lavandula Yogaskola i Katrineholm & torp på Sörmlands landsbygd strax utanför Katrineholm.
Tider:
Torsdag kl. 15-18
Fredag & lördag kl. 9-12 & 16-18
Lördag  kl. 19-20 – Havan & kirtan
Söndag  kl. 9-12
Kursledare: Swami Maitreyi www.swamimaitreyi.yoga
Pris: 1950:- exkl. kost & logi. Du ordnar med mat och boende själv.

Förslag på boenden i och runt Katrineholm
Stora Djulö Vandrarhem
Ekbackens vandrarhem
Olssons vandrarhem
Dufweholms B&B
Hotell Kungsbacken
Det finns flera B&B att söka efter.

Vi planerar att denna retreat sker på plats, men vi håller oss också uppdaterade med de restriktioner som gäller vid den tiden. Om det behövs kan online erbjudas.

Anmälan

  • Kom ihåg att kryssa i att du inte är en robot annars går inte anmälan iväg.