Karmayogans förhållningssätt

Satyananda Yoga kursgård & ashram utanför Bollnäs Satyananda Yoga kursgård & ashram utanför Bollnäs

Swami Niranjan delar med sig av sex förhållningssätt vi kan kultivera när vi vill införa karmayoga som en del av vardagen. Det ena förhållningssättet leder oss in i nästa.

 • Se att alla händelser, all karma, allt agerande är ett tillfälle till att lära sig, växa och utvecklas.

Varje situation i livet kan vara en möjlighet till att växa som människa. .

 • Vid allt utförande följ det som bör göras och låt inte begär och önskningar styra.

När du är öppen för att varje situation i livet kan lära dig något kan du börja titta på din intention med det du gör. När du blir medveten om din intention kan du välja att utföra din uppgifter för att de behöver utföras och inte för att uppfylla dina önskningar och begär. Ofta struntar vi i att lyssna på den inre visdomen som vet vad som är bäst för oss själva och omgivningen. Istället lyssnar vi på de begär, som inte följer den inre visdomen, bara för att vi önskar något annat. När vi gör det slutar vi växa som människor och går istället runt i en cirkel.

 • Använd din kreativitet till att utföra dina uppgifter på bästa sätt utan att tävla eller jämföra dig med andra.

Att jämföra oss och tävla med andra när vi utför våra uppgifter begränsar kreativiteten. Om vi istället utför uppgifterna för att vi vill och utifrån vår egen kapacitet så blomstrar istället kreativiteten.

 • Utför uppgifterna utan förväntningar på resultatet.

Det blir alltid ett resultat av ett agerande. Men om vi, när vi utför uppgiften, kan släppa tanken på resultatet kommer vi vara mer fokuserade på vår uppgift. Det i sin tur leder också till ett lugnare sinne.

 • Du är inte den som utför uppgiften, du är ett instrument.

Om du släppt alla förväntningar på resultatet kan du börja uppleva att du, jag-identiteten, inte är så viktig längre. Du blir ett instrument för ett syfte som sträcker sig längre än bara dig.

 • Var lycklig.

När du inte längre har förväntningar på resultatet, utför uppgifterna på ett kreativt sätt, när du följer det som behöver göras och inte följer begären kan du börja uppleva att du är fri. Och du blir lycklig.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

 • Kristina Kjellberg » Stadig och stilla:  ”Ska man ställa någon klocka eller hur gör man med tiden när man ska göra det sjä..”

 • Kerstin » Medveten närvaro:  ”Första juni, vilken fantastisk sommar vi har. Att börja morgonen med att sitta u..”

 • Whera Nyvell » Medveten andning:  ”Ack, så bra att bli påmind om den medvetna andningen som ett fantastiskt redskap..”

 • Gunnar » Medveten närvaro:  ”Fint skrivet och en bra beskrivning på det första steget. Tack för du delar me..”

 • Kerstin » Tigern - Vyaghrasana:  ”Vi som yogat i Rejmyre i kväll har bland många andra stärkande asanas praktisera..”

Bloggarkiv